BELGIUM NAVAL & ROBOTICS selecteert BALIÑO (EMENASA GROUP) voor de levering van de volledige schroefasleidingen en nieuwe propellers voor het Belgisch-Nederlandse mijnenbestrijdingsprogramma

Naval Group en Kership, een joint venture tussen Piriou en Naval Group, verantwoordelijk voor de bouw van 12 op afstand bestuurde mijnenbestrijdingsschepen voor de Belgische marine en de Koninklijke Marine Nederland, hebben de voorstellen en ontwerpen van Baliño geselecteerd voor de levering van de nieuwe schroefassen en propellers.

De nieuwe, op afstand bestuurde mijnenbestrijdingsschepen zullen uitgerust worden met state-of-the-art robuuste apparatuur om diverse bedreigingen te bestrijden zoals mijnen, piraterij, terrorisme, onderschepping van scheepvaartverkeer en bewaking van de territoriale wateren. Deze met dronesystemen uitgeruste schepen zijn essentieel voor de toekomstige missies van de Belgische en Nederlandse marines ter bescherming van de scheepvaartroutes en om bij te dragen aan veiliger zeeën over de hele wereld.

De schroefaslijnen en de belangrijkste onderdelen zijn ontworpen door BALIÑO en zullen vervaardigd worden in onze fabriek in Vigo (Spanje). Daarnaast zullen de propellers, ontworpen door VICUS DT (ingenieursbureau Emenasa Group), worden gesmeed in onze gieterij FUNDIVISA in Vilagarcia de Arousa (Spanje). Baliño heeft 60 jaar ervaring in hoogwaardige aandrijfsystemen voor de maritieme sector en de marine met meer dan duizend wereldwijd geleverde voorstuwingsinstallaties.

“Dankzij de expertise van BALIÑO en VICUS DT en de infrastructuur van Emenasa Group, hebben we aan alle eisen van Naval Group en Kership kunnen voldoen. We zijn er trots op de 12 schepen voor de Belgische en Nederlandse marines uit te rusten met ons aandrijfsysteem. Dit contract is een bijkomende strategische kans voor Baliño en de hele Emenasa Group om deel uit te maken van een groot Europees project en onze marktpositie te consolideren.” Carlos Alonso, CEO Emenasa Group.”