NAVAL GROUP EN ECA GROUP PRESENTEREN EEN STAND-OFF MIJNENBESTRIJDINGSOPLOSSING OP PACIFIC 2019

Tijdens PACIFIC 2019 zullen Naval Group en ECA Group hun gezamenlijke oplossing voor stand-off mijnenbestrijding (MCM) presenteren.

Leden van de media worden uitgenodigd om op donderdag 10 oktober om 10.30 uur een speciale presentatie bij te wonen op de stand van Naval Group.

De oplossing werd ontwikkeld door Naval Group en ECA Group en is een combinatie van het nieuwste generatie oorlogsschip en een dronesysteem (toolboxes) om mijnenbestrijding op zee uit te voeren zonder mensenlevens in gevaar te brengen, wat de doeltreffendheid van de MCM-acties uiteindelijk zal vergroten. Deze combinatie voldoet aan de behoeften van de moderne marines en maakt het mogelijk maatwerkoplossingen te leveren.

PACIFIC 2019 is de gelegenheid deze oplossing voor de eerste keer in Australazië te presenteren maar ook een kans om zich te onderhouden met de Royal Australian Navy die op zoek is naar het vernieuwen van hun capaciteit op dit gebied.

De Belgische en Nederlandse marines, leiders op NAVO- en wereldniveau met betrekking tot mijnenbestrijding, hebben deze oplossing al geselecteerd. Hun strijdkrachten worden hier in de komende 20 jaar mee uitgerust. Elke marine zal 6 schepen krijgen, uitgerust met 80 drones en ongeveer tien dronesystemen (toolboxen).

Het 2.800 ton wegende gemilitariseerd schip van Naval Group gewijd aan mijnenbestrijding is voorzien van militaire functies zoals akoestische elektromagnetische discretie en schokbestendigheid. Bovendien is dit schip uitgerust met een tewaterlating- en ophaalsysteem, het Launch and Recovery System (LARS), voor de onbemande oppervlaktevoertuigen (of USVs) INSPECTOR 125 van ECA Group. Dit innovatieve, robuuste en betrouwbare systeem verzekert de veiligheid van de operators en de manoeuvres. De bemanning, het schip, de USVs en de lading worden beschermd en tegelijkertijd is beschikbaarheid voor missies zeer hoog.

De dronesystemen aan boord van deze (r)evolutionaire schepen zijn de nieuwste generatie drones die in de afgelopen vier jaar ontwikkeld zijn door ECA Group. Het bedrijf heeft hierbij geprofiteerd van meer dan 50 jaar ervaring in ontwikkeling van robotica. De systemen zijn geïntegreerd in de C2 MCM UMISOFT®-software, aangesloten op de I4drones®-software van Naval Group om zo een mijnenbestrijdingssysteem te vormen dat geïntegreerd is in het gevechtssysteem van het schip.

De oplossing omvat A18-M onbemande onderwatervoertuigen (of AUVs), T18-M gesleepte sonars en mijnenidentificatie- en vernietigingssystemen (of MIDS) die bestaan uit de op afstand bediende voertuigen (of ROVs) SEASCAN en KSTER-C. Al deze drones kunnen onbemand bediend worden vanaf de USV INSPECTOR 125. Het dronesysteem omvat ook onbemande luchtvaartuigen (of UAVs) en uitrustingen voor het vegen van mijnen.

Dronesystemen kunnen ook worden geprojecteerd. De systemen zijn beschikbaar in containers en uitgerust met behandelings- en communicatiesystemen en kunnen direct vanaf het vaste land en zonder schip via de lucht worden getransporteerd.

 

Meer informatie op onze stands:

Naval Group – 3P2

ECA Group – 4G9