Wie Zijn Wij?

BELGIUM NAVAL & ROBOTICS is de naam van het consortium Naval Group – Exail (ex ECA Group) dat werd opgericht om te reageren op de Belgisch-Nederlandse aanbesteding voor de vervanging en initiële ondersteuning van mijnopruimingscapaciteit.

Naval Group en Exail zijn partners in het consortium Belgium Naval & Robotics en bieden een innovatieve en robotgestuurde oplossing voor mijnenbestrijdingsschepen die compleet geïntegreerd wordt op een militair schip (MCMV: mine counter measures vessel)”. De twee partners hebben hun meest doeltreffende en flexibele oplossingen gecombineerd die al door andere klanten gebruikt worden zodat ze aan de Belgische en Nederlandse Marine een globale, geïntegreerde en cyberveilige oplossing kunnen bieden tegen een aantrekkelijke prijs. Naast deze oplossingen hebben de twee partners ook een projectmanagementteam gevormd dat in België gevestigd is en talrijke Belgische partners zal gebruiken waarmee nu al een samenwerkingsverband is opgezet.

 

Naval Group

Naval Group is de Europese leider op het gebied van marinedefensie. Het is een hoogtechnologisch bedrijf dat tegemoetkomt aan de behoeften van haar klanten, dankzij haar uitzonderlijke kennis, unieke industriële middelen en haar capaciteit om innoverende strategische partnerschappen aan te gaan. De groep ontwerpt, produceert en onderhoudt onderzeeërs en oppervlakteschepen en biedt ook diensten aan voor scheepswerven en marinehavens. Het bedrijf is altijd een voorloper van innovaties geweest en was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor veel ontwikkelingen op het gebied van drones, hun integratie of hun toezicht op maritiem verkeer. Naval Group heeft oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van ‘Global Compact’ van de Verenigde Naties. De groep heeft een omzet van 3,7 miljard euro en telt 13.429 medewerkers (gegevens van 2017).

 

Exail

Exail is een toonaangevende high-tech industriële groep gespecialiseerd in geavanceerde robotica, maritiem, navigatie, ruimtevaart en fotonica technologieën. Met een sterke ondernemerscultuur levert Exail ongeëvenaarde prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid aan zijn civiele en defensieklanten die in zware omstandigheden werken. Van de diepzee tot de ruimte, Exail breidt zijn mogelijkheden uit met een volledig gamma van robuuste in-house vervaardigde componenten, producten en systemen.

Met een personeelsbestand van 1500 mensen wereldwijd profiteert het bedrijf van een wereldwijde aanwezigheid en doet het zaken in meer dan 80 landen.

Exail is ontstaan doordat ECA Group en iXblue in 2022 hun krachten bundelden. Het is een dochteronderneming van Exail Technologies (ex Groupe Gorgé), een familiebedrijf gespecialiseerd in hightech.