Wie Zijn Wij?

BELGIUM NAVAL & ROBOTICS is de naam van het consortium Naval Group – ECA Group dat werd opgericht om te reageren op de Belgisch-Nederlandse aanbesteding voor de vervanging en initiële ondersteuning van mijnopruimingscapaciteit.

Naval Group en ECA Group zijn partners in het consortium Belgium Naval & Robotics en bieden een innovatieve en robotgestuurde oplossing voor mijnenbestrijdingsschepen die compleet geïntegreerd wordt op een militair schip (MCMV: mine counter measures vessel)”. De twee partners hebben hun meest doeltreffende en flexibele oplossingen gecombineerd die al door andere klanten gebruikt worden zodat ze aan de Belgische en Nederlandse Marine een globale, geïntegreerde en cyberveilige oplossing kunnen bieden tegen een aantrekkelijke prijs. Naast deze oplossingen hebben de twee partners ook een projectmanagementteam gevormd dat in België gevestigd is en talrijke Belgische partners zal gebruiken waarmee nu al een samenwerkingsverband is opgezet.

 

Naval Group

Naval Group is de Europese leider op het gebied van marinedefensie. Het is een hoogtechnologisch bedrijf dat tegemoetkomt aan de behoeften van haar klanten, dankzij haar uitzonderlijke kennis, unieke industriële middelen en haar capaciteit om innoverende strategische partnerschappen aan te gaan. De groep ontwerpt, produceert en onderhoudt onderzeeërs en oppervlakteschepen en biedt ook diensten aan voor scheepswerven en marinehavens. Het bedrijf is altijd een voorloper van innovaties geweest en was de afgelopen jaren verantwoordelijk voor veel ontwikkelingen op het gebied van drones, hun integratie of hun toezicht op maritiem verkeer. Naval Group heeft oog voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en is lid van ‘Global Compact’ van de Verenigde Naties. De groep heeft een omzet van 3,7 miljard euro en telt 13.429 medewerkers (gegevens van 2017).

 

ECA Group

ECA Group is een specialist in marine drones (UAV’s) en al 50 jaar lang een van de wereldleiders op dit gebied. Het begin van de ECA Group op het gebied van maritieme robotica was trouwens in samenwerking met Naval Group: Eind jaren zestig kreeg de ECA Group opdracht om een vrij onderzeebootmodel te ontwikkelen, dat door Naval Group in St-Tropez werd gebouwd. Vervolgens werkten Naval Group en ECA Group samen aan de ontwikkeling van ’s werelds eerste MIDS (Mine Identification and Destruction System), de draadgeleide PAP-robot voor mijnopruiming (zelfaandrijvende robotvis). Van deze robot, die nog steeds door de Franse marine wordt gebruikt, werden er honderden exemplaren verkocht in meer dan dertig landen.

Momenteel is de ECA Group zowel expert in onderwater drones, oppervlaktedrones als luchtdrones, zodat hij een zeer breed en volledig gamma UMISTM drone-systemen kan aanbieden, die bij militaire schepen van elke grootte of type passen.